Vimpex MastheadVimpex logotyp – klicka här för att komma till startsidanEmail
Tillbehör för brandlarm
Akustiska larmdon och
talande akustiska larmdon:
 Banshee Excel
 Fire-Cryer® Plus
 Brandlarmsklockor
 Elektroniska akustiska larmdon
 Slingkopplat akustiskt larmdon-system
 Farligt område
Visuella larm och skyltar:
 Vimpex VAD23
 StroBell klocka/strob
 Farligt område
 Enheter med akustiskt larmdon och strob
 Strobljus
Detektering och larmpunkter:
 Larmpunkter
 Linjär värmedetektering
 Vattendetektering
 Stoppbrytare
Tillbehör:
 Dörrhållare
 Strömförsörjningsenheter
 Vandalskydd
 Tillbehör för brandlarm
 Tillbehör för akustiska larmdon
 

FjärrindikatorFjärrindikator

Den kvadratiska fjärrindikatorn är utrustad med lysdiod med stort område och är lämplig för drift med konventionella och de flesta adresserbara brandsystem (datablad).
Relägränssnitt

RelägränssnittVimpex relägränssnitt är utformade att upprätthålla kommunikation mellan extern utrustning och larmsystem. BMS-system, säkerhetssystem, brandventiler och rökluckor samt hissavstängningssystem är några av de tillämpningar relägränssnittet kan hantera.

Det tvåpoliga reläet har två uppsättningar brytande och slutande kontakter och är avsedd att anslutas direkt till brandlarmsystemets akustiska larmdonskrets. Reläet aktiveras automatiskt vid larm. Det kan också anslutas direkt till brandlarm eller utgång på säkerhetskontrollpanel (datablad).
Säkerhetsbrytare

Säkerhetsbrytare

Denna brytare används för att bryta nätspänningen till brandsystem enligt BS 5839: Del 1 (2002) (datablad).
Stoppbrytare

StoppbrytarsortimentEtt sortiment mycket mångsidiga brytare, med mycket bra design och kvalitet till ett bra pris (ingen skyddskåpa eller förlarm).

Dessa estetiskt tilltalande låg/hög-spänningsbrytare passar alla standarduttag (Storbritannien). De är enkla att installera och finns i tre basmodeller.

  • Tryck/stopp-brytare är avsedda för tillämpningar där man trycker in och släpper upp en knapp (till exempel manuell återställning av dörrhållare).
  • Stopp/nyckel-brytare aktiveras med nyckel och är avsedda för tillämpningar där enkel aktivering inte önskas.
  • Stopp/regel-brytare är en unik återställningsbar brytare som kan återställas endast med hjälp av specialnyckel. Den är idealisk för tillämpningar där återaktivering måste kunna styras.

Alla modeller finns i fem färger och med plats för företagsmärkning, funktionsmärkning samt driftanvisningar (datablad).